Може да се предположи, че падналият дрон край Тюленово е свързан

...
Може да се предположи, че падналият дрон край Тюленово е свързан
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Предполагаме, че дронът край Тюленово е свързан с войната в Украйна

Може да се допусна, че падналият дрон край Тюленово е обвързван с войната, която Русия стартира в Украйна. Това разяснява министърът на защитата пред публицисти. 

Такъв вид събития са се случват ежеседмично. Българската войска поддържа потенциали и екипи, които да могат да реагират при невзривени боеприси. Случаят е тъкмо подобен. Оценката на риска демонстрира, че няма потребност да се работи през ноща, защото това ще докара до риск за екипа. Към 6.00 часа е тръгнал екип на място, добави още министърът на защитата. 

Имам предварителна информация, само че не дефинитивна информация чии е дронът и от кое място е пристигнал. Може да се допусна, че е обвързван с войната, която Русия стартира против Украйна, означи Тагарев. 

По думите му е допустимо да е паднал във водата.

Тази война е обвързвана с повишение на рисковете за нашата сигурност от най-различен темперамент. Русия бомбардира украински пристанища и към този момент има паднали остатъци от дронове на румънска територия. Няма за какво да си мислим, че тази война ще ни заобиколи. Има риск за България, уточни още министър Тагарев. 

Той посочи, че не знае българската Противовъздушна отбрана да е имала данни за непознат обект в небето над страната. „ Има арсенал, той е обособен от дрона. Ще бъде обезвреден. Предварителната оценка е, че това е мина ”, разяснява още отбранителният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР